2014-09-14 Hra o trůny Čermná

Název

2014-09-14 Hra o trůny Čermná

Popis

Příchodem na táborovou základnu v Čermné ve Slezsku jsme se rázem na tři dny ocitli v populárním seriálu Hra o trůny. Na chatě nás přivítala stylová hudba, středověké ohně a hlavně Železný trůn, na který se usadil král z rodu Baratheonů. Poté začal Pobočníkův turnaj. Jednotliví bojovníci se vzájemně vyzývali k soubojům a vybírali si zbraně, se kterými bojovali. Všichni bojovali statečně, se zápalem a ohněm v srdci, ale jen ze šesti nejlepších se stali opravdoví rytíři. Přichází vyhodnocení turnaje, pasování nejlepšího z bojovníků králem, rozdělení dětí do jednotlivých rodů a předání zlatého poháru plného zlata. Začíná hostina a oslavy a král z rodu Baratheonů naprosto nespravedlivě volí za nejlepšího z bojovníků rytíře Methyluse. Ostatní si však nenechávají takovou nespravedlnost líbit a tak se v hodovní síni najednou objevují muži v černém a za smutné písně Deště z Kastameru zabíjí krále. Nastává panika a zmatek, lidé nevědí, co se děje. Vdova po mrtvém králi pláče, poddaní utákají z hodovní síně.
V sobotu jsme začali den vysvětlením pravidel hry. Členové rodů Lannisterů (červení), Targaryenů (černí), Tyrrelů (zelení), Martelů (žlutí) a Starků (bílí), si rozdělili jednotlivá území dle mapy a vydalli se postavit si ve svém území hrad. Jakmile byly hrady postaveny, začala teprve ta pravá "Hra o trůny". Jednotlivé rody brání vlastní hrady a zároveň dobývají cizí hrady. Mečuje se, střílí, kradou se vlajky, běhá se pro životy, přenáší se peníze a zásoby... Krom pauzy na oběd, který naštěstí dostali všichni, protože ubránili své zásoby, se hra hrála až do 18. hodiny. Bylo to drsné a náročné, bylo to emotivní a vyčerpávající, bylo to naprosto úžasné. Hra, jakou jsme s dětmi ještě nehráli, hra o strategii, spojenectví mezi jednotlivými rody a následnými zradami přesně tak, jak je to popsáno v knize "Hra o trůny".
V neděli následovalo vyhodnocení. Hru o trůny vyhrál dračí rod Targaryenů, který vedl Petr a Ketka. Rod, ve kterém převažovaly holky a kterému moc šancí na výhru připisováno nebylo, dokázal, že jim trůn opravdu náleží a že jsou pravými králi. Nový král se usadil na Železný trůn a bude vládnout tak dlouho, dokud nepřijde další uchvatitel, který bude silnější a bude ještě více toužit po moci...
Užili jsme si opravdu luxusní víkend i navzdory předpovědi počasí. Sluníčko nám svítilo a myslím, že se vše povedlo nad očekávání dobře. Jsem ráda, že děti poznaly táborové vedoucí, kteří pod naší organizací dělají tábory na Čermné. Jsem ráda, že se nikomu nic nestalo, krom vedoucích, kteří dali do hry opravdu vše. Jsem ráda, že máme opět na co vzpomínat a že jsme si dokázali, že zvládneme i opravdovou a drsnou dřevárnu.

Období

Statistiky

  • 304 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Slevy 25 % platí na všechny dárky z fotek. Vytvořte si z vašich fotek snadno fotoknihu, plakát, fotky na zeď a další fotoprodukty. Sleva platí po zadání kódu: Vajicka
S kódem: Vajicka Akce platí do 14. 4. 2024
Zjistit více
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2014-09-14 Hra o trůny Čermná
Komentáře Přidat