2014-02-02 Ledová Praha

Název

2014-02-02 Ledová Praha

Popis

Mám-li zhodnotit výlet do Prahy, stačí mi jen jedno slovo: "PARÁDA". :-) Musím říct, že jsme si akci maximálně užili. V pátek jsme se po příjezdu do Prahy ubytovali ve škole na Pankráci - dostali jsme k dispozici dvě místnůstky školní družiny. Jen jsme odložili baťůžky, posvačili a vyrazili do pražských ulic. Jako první metrem na Staroměstské náměstí a Orloj, potom přes Karlův most na Pražský hrad, kde jsme prošli Chrám sv. Víta, Baziliku sv. Jiří, Starý královský palác a Zlatou uličku. Poté jsme stihli KFC na Václaváku, fotku u koně a jeli jsme zpět do Muzea strašidel, kde jsme měli objednanou prohlídku "Se strašidlem za strašidly." Provázel nás čert a musím říct, že přestože jsme byli již značně unavení, tato hodinová večerní prohlídka města s různými bájemi a legendami, při které nás vylekal ještě jeden čert a taky jsme potkali vodníka, byla kouzelná. Večer si děti ještě poblbly v "naší družině" a usli jsme s bolavýma nohama jako miminka.
V sobotu jsme se hned z rána vydali do Mořského světa, kde se nám fakt moc líbilo. Pak jsme zkusili zajet na lanovku, že bychom se skočili mrknout na Petřín, ale tento nápad mělo asi tak 500 dalších lidí, takže jsme neplánovaný výlet na Petřín vzdali a jali jsme se hledat nějakou restauraci, kde bychom se mohli za rozumnou cenu najíst. V pátek večer jsme dětem slíbili, že sobota už nebude tak náročná a nebudeme tolik šlapat, ale při hledání občerstvení jsme se našlapali vcelku dost. Nakonec jsme našli slíbenou čínskou restauraci a nudle s kuřecím masem byly docela fajn. Při jídle, na které jsme museli dlouho čekat, páč dvacet osob je hold dost, jsme usoudili, že objednané muzeum Mágů a alchymistů staré Prahy bohužel nestihneme. Takže jsme šli rovnou do Muzea Policie ČR, kde si v rozlehlých pavilonech každý našel, co ho bavilo a zajímalo. Děti soutěžily, malovaly, mohly si udělat daktyloskopické otisky prstů, během prohlídky muzea jsme zažili stíhání zločince a na závěr jsme shlédli pár ukázek policejního zásahu se psy. Z muzea jsme přešli přes Nuselský most rovnou do Kongresového centra na koncert Děti dětem. No, první polovina nebyla nic extra, dokonce jsme dětem navrhli, že můžeme o přestávce odejít. Naštěstí většina nechtěla a druhá polovina koncertu už stála za to. Na závěr skupina Hamleti (Dalibor Gondík, Jakub Werenberg a Aleš Háma) rozjeli pořádnou pařbu. Věřím, že dívky, jež se tyto slavné osobnosti dotkly, si již ruce umyly. :-)
V sobotu jsme padli do postelí ještě unavenější a v neděli ráno jsme děti nechali vyspat. Vzhledem k tomu, že jsme se ze školy po sbalení věcí a snídani vykopali až po desáté, věděli jsme už rovnou, že nestíháme další část programu - Muzeum voskových figurín. Děti daly přednost Pragofestu, poněvadž věděly, že tam budou nejnovější hrací konzole, PC hry apod. Já osobně bych raději voskové figuríny, ale děti se tvářily na Pragofestu spokojeně. Jen tam bylo opravdu dost lidí, takže byl problém k nějaké hře se dostat. Kluci tam však potkali někoho slavného, kdo natáčí videa, takže si to fakt užili. Pak už jsem se jen vydali do restaurace, kterou jsme si tentokrát předem vyhlídli a po obědě jsme zajeli zpět na Pankrác pro bágly a pak už na Hlavní nádraží a domů.
Výlet byl příjemný od A do Z - cesta vlakem perfektní, nikdo se nám neztratil, za což musím děti maximálně pochválit, užili jsme si spoustu legrace a viděli hromadu věcí. K zážitkům z Prahy patří bezesporu i věčné přejíždění metrem tam a zpět a jezdící schody. :-)
Nejlepší hlášky víkendu: Malá Natálka, když jsme vyšli v pátek poprvé na Pankráci z metra v nákupním centru Arkády: "To jsem nevěděla, že ta Praha je tak krásná". :-D A nejlepší zápich byl v metru. Dotaz dětí: "Je možné, že ve vedlejším vagóně jede Mates od Peťky?" "Ne, to fakt možné není, kde by se vzal Mates v Praze?" "V tom případě má Mates v Praze dvojníka", na to děti. Když dotyčný vystupoval, podíval se Jarda pořádně a zjistil, že je to vážně náš táborový vedoucí. A tak do otevřených dveří vagónu zavolal: "Matěji, Mateees!" Načež se táborový vedoucí zatvářil dost překvapeně a nadšeně nám zamával. Rozhovor však nezaregistroval Marek, který se neustále bál, že se nám někdo ztratí a tak se při zavolání "Matěji, Mates" vyděsil, že Matýsek z jeho týmu vystoupil z metra. Naštěstí zrovna po nástupišti nešlo žádné dítě v modré bundě, protože Marek se zatvářil tak, že by to dítě zcela jistě zatáhl zpět do metra, i když by k nám vůbec nepatřilo. :-D
Nastala spousta dalších veselých situací a padla hromada vtipných hlášek, na které budeme dlouho a rádi vzpomínat.

Omlouvám se za fotečky, ne všechny jsou kvalitní, někde jsem musela fotit bez blesku, jinde jsem musela fotit rychle... Snažila jsem se zachytit většinu aktivit, tak snad se mi to povedlo. Pokud máte pocit, že některé děti jsou na fotkách méně, je to z toho důvodu, že se záměrně vyhýbaly foťáku. :-)

Období

Statistiky

  • 134 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2014-02-02 Ledová Praha
Komentáře Přidat